Header

Energie besparing tips elektriciteit

juli 10th, 2012 | Posted by admin in Energiebesparingstips Thuis

Energie besparing tips elektriciteit

Opladers
Haal na het opladen je oplader uit het stopcontact. Een oplader kan met gemak een week in het stopcontact blijven zitten en verbruikt dan gewoon stroom.

Lichten uit
Maak er gebruik van om direct na het verlaten van een kamer, douche of andere ruimte, het licht uit te doen. Mensen maken er gewoonte van om in elke kamer licht te hebben branden. En dat is zonde.

Apparaten
Doe alle aparaten na gebruik uit. Ook je TV. Standby verbruikt ook energie en bovendien kan het gevaarlijk zijn. Er zijn veel verhalen bekend van TV’s of DVD recorders die doorbranden.

Tuinverlichting
Doe je tuinverlichting een uur eerder uit met bijvoorbeeld een timer. Dat scheelt je geld en het is goed voor het milieu.

Koelkast sluiten
Sluit altijd de koelkast direct af nadat je deze hebt geopend. Koelkasten verbruiken veel energie als er warmte (vanuit de huiskamer) binnenkomt. De koelkast moet als het ware ‘bij tanken’ om het binnen koud te houden. Daarvoor gebruikt de koelkast in korte tijd veel energie.

Schakelaar stekkerdoos
Doe altijd de schakelaar van de stekkerdoos/verleng snoer blok uit de netwerkkaart vraagt namelijk ook stroom via de utp en het lampje op het blok verbruikt ook stroom.

Stuur hier jouw tip in!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.