Header

Noord-Hollanders nemen weinig maatregelen energie- en gasrekening te verlagen

november 21st, 2013 | Posted by admin in Nieuws

Als je aan de slag wilt gaan met het verlagen van je energierekening is het wellicht interessant om te zien hoe anderen dat doen. Vergelijkingssite Easyswitch heeft recentelijk informatie vrijgegeven hoe Nederlanders hun energierekening verlagen.

Hoe verlaagt Nederland zijn energierekening?
44% van  de Nederlanders doet dit door de thermostaat lager te zetten. Dit is natuurlijk ook de gemakkelijkste manier; je zet ‘m op 20 in plaats van 22 graden. 30% pakt het steviger aan en gaat aan de slag met het isoleren van het huis en de aanschaf van energiezuinige apparaten. Maar 3% maakt gebruik van een energieverbruiksmeter.

Groene stroom
Wat direct opvalt uit de cijfers is dat 26% van de Nederlanders bereid is om tot 10% meer te betalen voor groene stroom. Dat is toch een kwart van de Nederlanders.

Overstappen
Maar liefst 16% stapt over op een andere energieleverancier en daar zullen de energieleveranciers blij mee zijn. Die zijn gebaad bij een mooi ‘verloop percentage’.

Noord-Hollanders nemen weinig maatregelen
Het blijkt uit onderzoek van Easyswitch dat Noord-Hollanders weinig maatregelen nemen om de energie- en gasrekening te verlagen. Deze groep Nederlanders scoort ook het laagst als het gaat om het gebruik van zonnepanelen om zo zelf energie op te wekken.  Ook kiest men niet voor duurzame energie. Het algemene beeld van de Nederlander die de hand op de knip houdt, wordt door het onderzoek bevestigd.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.