Header

15% subsidie zonnepanelen vanaf juli 2012

15% subsidie zonnepanelen vanaf juli 2012
Wist je dat je vanaf 2 juli aanstaande 15% subsidie kan krijgen als je als particulier, zonnepanelen aanschaft om in je eigen energiebehoefte te voorzien? Je krijgt dan 15% van het aankoopbedrag terug. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) vandaag aan de Tweede Kamer. Deze regeling komt voort uit het begrotingsakkoord.

22 miljoen beschikbaar
Er is een pot gereserveerd van 22 miljoen euro voor deze subsidie. Daarmee kunnen ruim 30.000 aanvragen worden gehonoreerd.

Wat krijg je terug?
Je krijgt maximaal 650,– op je aankoopbedrag terug van de overheid. Daarmee kan je dus wel een vermogen van 3,5 kilowatt behalen. Het mooie is dat je hiermee voldoende energie voor een gemiddeld huishouden opwerkt.

Hoe werkt deze subsidie?
Je hoeft niets aan te vragen, alleen de overeenkomst tussen jou en het bedrijf dat de panelen gaat plaatsen, te overleggen. Maak dus een kopie hiervan. Overigens geldt dit niet alleen voor de kosten van de zonnepalenen, maar ook van de bijbehorende apparatuur. Ook voor deze kosten kun je subsidie aanvragen.

Particulieren kunnen subsidie aanvragen met DigiD via het elektronisch loket van AgentschapNL met de digitale versie van een getekende overeenkomst op of na 2 juli 2012. Per adres kan één aanvraag worden ingediend.